طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار1

دسته: طرح های توجیهی و کارآفرینی

فرمت فایل: pdf

حجم فایل: 78 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 18

بسمه تعالی

وزارت تعاون

معاونت طرح و برنامه

دفتر امور اقتصادی و تسهیلات بانکی

به ظرفیت 500 تن

تهیه شده در سال 1385

طرح توجیهی

فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار

1

خلاصه طرح:

موضوع طرح:

دستگاه صادره کننده مجوز:

ظرفیت اسمی تولیدات: 500 تن

نوع تولیدات: انواع خشکبار بسته بندی شده

تعداد شاغلین: 12 نفر

سرمایه گذاری کل طرح: 3544.33 میلیون ریال

سرمایه گذاری ثابت: 1803.56 میلیون ریال

سرمایه در گردش: 1740.77 میلیون ریال

درآمد سالیانه: 12853.75 میلیون ریال

سود ویژه: 854.42 میلیون ریال

دوره بازگشت سرمایه: 2.0 سال

نرخ بازدهی سرمایه: % 49.4 درصد

تولید و بسته بندی آجیل و خشکبار

وزارت صنایع و معادن

مشخصات سرمایه گذاری طرح:

2

مقدمه:

بسته بندی به عنوان یک ابزار کارآمد سالهاست که مورد نظر کارشناسان علم بازاریابی قرار گرفته است. از

بسته بندی تا هشت هزار سال پیش آماری در دست است که به صورت ظروف ساخته شده از حصیر و همچنین

ظروف گلی و لعابی در بین النهرین و مصر بوده است.

استفاده از انواع مختلف بسته بندی ضمن اینکه قابلیت نگهداری بهتری را به کالا میبخشد در کسب سهم بالاتری از

بازار برای کالای مورد نظر نیز موثر است.

و نقش Protective نظریه پردازان بازاریابی ، دو نقش مهم برای بسته بندی متصور هستند که عبارتند از نقش

چنانکه از واژه به کار گرفته شده برای این نقش ها نیز برمیاید نقش نخست به وجه نگهداری و . Promotive

دوام حاصل از بسته بندی و نقش دوم به جنبه آگاهی دهنده و پیش برنده بسته بندی اشاره دارد.

از دیگر سو توجه ناکافی به موازین بسته بندی بهداشتی موجب گشته است که محصولات مختلف غذایی کشور

علیرغم دارا بودن کیفیت بسیار خوب در بدو تولید به دلیل پیدایش پاره ای آلودگیهای ثانویه و یا عرضه در اندازه

ها و اشکالی خارج از استاندارد یا پسند بازار هدف نتوانند به بازارهای جهانی راه یافته و مسیر را برای افزایش

سطح تولید داخلی هموار نمایند. بدیهی است با اجرای طرح های فرآوری و بسته بندی بهداشتی ، محصولات

غذایی تولیدی کشور ، قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را در بازارهای جهانی خواهند داشت.

در طرح حاضر انواع خشکبار پس از بوجاری به نمک و جوهر لیمو آغشته و در تابه برشته می گردند. پس از

خنک شدن و انجام عمل بسته بندی، محصول نهایی به انبار انتقال می یابد.

3

0.000001

قیمت واحد قیمت کل

(ریال) (میلیون ریال)

200 100000

0.000001

مساحت هزینه واحد هزینه کل

(متر مربع) (ریال) (میلیون ریال)

1 خاکبرداری 100 50000 2000

2 حصارکشی 38 150000 250

3 فضای سبز ، خیابان کشی 160 200000 800

298 – –

0.000001

مساحت زیر بنا هزینه واحد هزینه کل

(متر مربع) (ریال) (میلیون ریال)

1 انبار مواد اولیه 220 1100000 200

2 انبار محصول 165 1100000 150

3 سالن تولید 300 1200000 250

4 آزمایشگاه 45 1500000 30

5 اداری و رفاهی 72 1200000 60

6 نگهبانی 20 1000000 20

822 – 710

شرح

-2-1 محوطه سازی:

-1 سرمایه گذاری ثابت طرح

-1-1 زمین محل اجرای طرح:

2000

متراژ زمین

جمع

-3-1 ساختمانها:

ردیف

ردیف شرح

جمع

4

هزینه کل

(میلیون ریال)

2 آبرسانی( حق انشعاب و لوله کشی و … ) 0.75 اینچ 10

3 تاسیسات گرمایش و سرمایش 10

4 منبع سوخت دو هزار لیتری 8

5 تجهیزات اطفای حریق 8

66

-4-1 تاسیسات و تجهیزات:

30

شرح

1

برق رسانی( حق انشعاب و صب تابلو و ترانس و کابل

کشی و سیم کشی های مربوطه) 25 کیلووات

ردیف مشخصات فنی

جمع

5

0.000001

هزینه واحد هزینه کل

(ریال) (میلیون ریال)

2 گردگیر 3 3000000 1

3 بوجاری و الواتور 28 28000000 1

4 خشک کن و برشته کن 4 4000000 1

5 کمپرسور و نمک پاش 9 9000000 1

6 تابه برقی 4 4000000 1

7 نوارنقاله 20 20000000 1

148 – –

1

80000000 1

-5-1 ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :

تعداد

جمع

ردیف نام ماشین آلات و تجهیزات و وسایل

آزمایشگاهی

دستگاه بسته بندی گرانول 20 تا 1000 گرمی

20 تا 60 بسته در دقیقه) )

80

6

قیمت واهد هزینه کل

(ریال) (میلیون ریال)

1 وانت نیسان 90 90000000 1

2 چرخ دستی 0.75 750000 1

90.75 – –

هزینه کل

(میلیون ریال)

12 1

5 2

5 3

22

هزینه کل

(میلیون ریال)

25 1

20 2

10 3

20 4

جمع 75

آموزش

لوازم آشپزخانه

ابزار آلات کارگاهی (درصورت نیاز)

شرح

تهیه طرح و نقشه های مربوطه

جمع

-8-1 هزینه های قبل از بهره برداری:

ردیف

-6-1 وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه:

تعداد

جمع

ردیف شرح

شرح

لوازم اداری(میز- صندلی- فایل- گوشی تلفن و …)

-7-1 تجهیزات اداری و کارگاهی:

ردیف

اخذ جواز تاسیس و سایر مجوزها

حقوق و دستمزد نگهبان در دوره سازندگی

7

هزینه کل

(میلیون ریال)

1 زمین 200

2 محوطه سازی و ساختمانها 1119.5

3 تاسیسات 66

4 وسایط نقلیه 90.75

5 ماشین آلات و تجهیزات 148.0

6 تجهیزات اداری و کارگاهی 22

7 هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده( 5 % جمع بالا) 82.31

8 هزینه های قبل از بهره برداری 75

1803.56

هزینه های ثابت طرح

جمع

ردیف شرح

8

9.2

مصرف سالیانه هزینه کل

(تن) ریالی(هزار ریال) ارزی (دلار) (میلیون ریال)

1 پسته 1400 35000 40

2 نخود خام 288.0 9600 30

3 تخمه کدو 1800 20000 90

4 تخمه جابونی 1000.0 20000 50

5 تخمه آفتابگردان 2080 16000 130

6 فندق 1375.0 55000 25

7 نمک 3.6 300 12

8 جوهر لیمو 18.0 12000 1.5

9 بادام زمینی 2125 17000 125

10 سلوفون ( و چاپ ) 54 13500 4

11 کیسه ده کیلویی (عدد) 10 0.2 50000

10153.6 0 198400.2 50507.5

-2 هزینه های جاری طرح:

جمع

ردیف شرح

-1-2 مواد اولیه و بسته بندی:

هزینه واحد

9

حقوق ماهیانه حقوق سالیانه

(ریال) (میلیون ریال)

1 مدیر طرح 48 4000000 1

2 کارمند مالی و اداری 30 2500000 1

3 انباردار 30 2500000 1

4 نگهبان و سرایدار 24 2000000 1

132 – 4

92.4

224.4

حقوق ماهیانه حقوق سالیانه

(ریال) (میلیون ریال)

1 مسئول فنی 36 3000000 1

2 کارگر ماهر 52.8 2200000 2

3 کارگر ساده 86.4 1800000 4

4 راننده 24 2000000 1

199.2 – 8

139.44

338.64

563.04

ردیف شرح

-3-2 حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی:

تعداد

مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما (معادل 70 % جمع حقوق)

جمع کل

جمع

جمع کل حقوق و مزایای پرسنل : تولیدی + غیر دولتی

-2-2 حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی:

تعداد

مزایا و پاداش و حق بیمه کارفرما (معادل 70 % جمع حقوق)

جمع کل

جمع

ردیف شرح

10

هزینه واحد هزینه کل

(ریال) (میلیون ریال)

1 نفت سفید لیتر 1.2 200 6000

2 بنزین لیتر 4.8 800 6000

3 برق کیلووات ساعت 10 200 50000

4 آب متر مکعب 3 1500 2000

5 روغن واسکازین لیتر 0.5 10000 50

19.5 – –

ارزش دارایی

(میلیون ریال) درصد مبلغ درصد مبلغ

1 محوطه سازی و ساختمانها 22.39 2 111.95 10 1119.5

2 تاسیسات و تجهیزات 3.3 5 7.92 12 66

3 وسایط نقلیه 9.075 10 18.15 20 90.75

4 ماشین آلات و تجهیزات 7.40 5 14.8 10 148

5 تجهیزات اداری و کارگاهی 2.2 10 4.4 20 22

44.37 – 157.22 –

تعمیر و نگهداری

جمع

-5-2 استهلاک و تعمیر و نگهداری:

ردیف شرح استهلاک

-4-2 هزینه سوخت و انرژی:

واحد

جمع

ردیف شرح مصرف سالیانه

11

هزینه

(میلیون ریال)

1 مواد اولیه و بسته بندی 10153.60

2 حقوق و دستمزد 563.04

3 سوخت و انرژی 19.50

4 تعمیر و نگهداری 44.37

5 استهلاک 157.22

539.03 ( 6 پیش بینی نشده ( 5%جمع ردیف 1 الی 4

11476.75

هزینه

(هزار ریال) درصد مبلغ درصد مبلغ

1 مواد اولیه و بسته بندی 10154 100 0 0 10154

2 حقوق و دستمزد کارکنان 169 30 394 70 563

3 سوخت و انرژی 16 80 4 20 20

4 تعمیر و نگهداری 35 80 9 20 44

5 هزینه اداری و فروش ( 1% فروش) 129 100 0 0 129

6 بیمه کارخانه(دو در هزار سرمایه ثابت) 0 0 4 100 4

7 پیش بینی نشده 350 65 189 35 539

8 استهلاک 0 0 157 100 157

10853 – 756 – 11609

هزینه ثابت هزینه متغیر

-6-2 جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید:

جمع

ردیف شرح

جدول هزینه های جاری طرح

جمع

ردیف شرح

12

هزینه کل

(هزار ریال)

1 مواد اولیه ( 2 ماه مواد اولیه و بسته بندی) 1692.27

1740.77

جمع

(میلیون ریال)

1 سرمایه گذاری ثابت 1728.56

2 هزینه های قبل از بهره برداری 75.00

3 سرمایه درگردش 1740.77

جمع 3544.33

ردیف هزینه های طرح

سرمایه در گردش:

جمع

ردیف شرح

2

تنخواه گردان ( 20 روز هزینه های تولید به جزء هزینه مواد

اولیه و بسته بندی)

جدول سرمایه گذاری:

48.50

13

جمع کل (میلیون ریال)

1892

346.5

2364

1320

2645.5

1742

2543.75

میلیون ریال 1244.86 سود ناویژه = – فروش سالیانه

میلیون ریال

میلیون ریال

میلیون ریال

4858.19

هزینه ثابت

1-

هزینه متغیر

فروش کل

33000

سود ناویژه :

میلیون ریال =

هزینه های تولید سالیانه

هزینه های اداری و فروش

224.40

128.54

محاسبه سود ویژه :

کسر می شود: هزینه های عملیاتی شامل:

سود ناویژه : 1244.86

حقوق و دستمزد پرسنل اداری

میزان فروش در نقطه سر به سر :

= قیمت تمام شده واحد محصول

100× = درصد % 37.8

=

جمع هزینه های سالیانه تولید

ظرفیت سالیانه تولید

شرح

کل درآمد فروش 12853.75

18500

تخمه آفتابگردان در بسته بندی 900 گرمی

فندق در بسته بندی 900 گرمی 26000

137500

هزینه متغیر تولید- فروش

3 – قیمت تمام شده هر واحد تولید:

4 – قیمت فروش کالا :

ریال

هزینه ثابت تولید

158862.74

12853.75

محاسبه نقطه سر به سر :

44000

نخودچی در بسته بندی 900 گرمی

تخمه کدو در بسته بندی 900 گرمی

تخمه جابونی در بسته بندی 900 گرمی

پسته در بسته بندی 900 گرمی

ارزش واحد (ریال)

98500

55000

143000

10500

24000

24000

18500

مقدار (بسته)

43000

67000

بادام زمینی در بسته بندی 900 گرمی

14

میلیون ریال

میلیون ریال

میلیون ریال

میلیون ریال 2636.29

میلیون ریال 2441.57

19.0%

ارزش افزوده خالص =( استهلاک قبل از بهره برداری + استهلاک دارائیها)-(ارزش افزوده ناخالص)

= ارزش افزوده ناخالص به فروش

= ارزش افزوده خالص به فروش

= درصد % 20.5

ارزش افزوده خالص

فروش کل

ارزش افزوده ناخالص

ارزش افزوده ناخالص :

ارزش افزوده ناخالص =( تعمیر و نگهداری + سوخت و انرژی + مواد اولیه و بسته بندی)-(فروش کل)

فروش کل

درصد =

سرمایه گذاری ثابت

دوره بازگشت سرمایه :

= سال 2.0

سرمایه گذاری ثابت طرح

سود ویژه قبل از کسر مالیات

سود ویژه قبل از کسر مالیات 854.42

نرخ بازدهی سرمایه :

= درصد % 49.4

سود ویژه قبل از کسر مالیات

سود عملیاتی : 891.92

کسر می شود: هزینه های غیرعملیاتی شامل:

استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری (دو ساله) 37.50

15

طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار1

بسمه تعالی وزارت تعاون معاونت طرح و برنامه دفتر امور اقتصادی و تسهیلات بانکی به ظرفیت 500 تن

طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار1

خلاصه طرح:موضوع طرح:

دستگاه صادره کننده مجوز:ظرفیت اسمی تولیدات: 500 تن

نوع تولیدات: انواع خشکبار بسته بندی شده تعداد شاغلین: 12 نفر

سرمایه گذاری کل طرح: 3544.33 میلیون ریال

سرمایه گذاری ثابت: 1803.56 میلیون ریال

سرمایه در گردش: 1740.77 میلیون ریال

درآمد سالیانه: 12853.75 میلیون ریال

سود ویژه: 854.42 میلیون ریال

دوره بازگشت سرمایه: 2.0 سال

نرخ بازدهی سرمایه: % 49.4 درصد

تولید و بسته بندی آجیل و خشکباروزارت صنایع و معادن

مشخصات سرمایه گذاری طرح:

2مقدمه:بسته بندی به عنوان یک ابزار کارآمد سالهاست که مورد نظر کارشناسان علم بازاریابی قرار گرفته است. ازبسته بندی تا هشت هزار سال پیش آماری در دست است که به صورت ظروف ساخته شده از حصیر و همچنین ظروف گلی و لعابی در بین النهرین و مصر بوده است.استفاده از انواع مختلف بسته بندی ضمن اینکه قابلیت نگهداری بهتری را به کالا می بخشد در کسب سهم بالاتری ازبازار برای کالای مورد نظر نیز موثر است.و نقش Protective نظریه پردازان بازاریابی ، دو نقش مهم برای بسته بندی متصور هستند که عبارتند از نقشچنانکه از واژه به کار گرفته شده برای این نقش ها نیز برمیاید نقش نخست به وجه نگهداری و . Promotiveدوام حاصل از بسته بندی و نقش دوم به جنبه آگاهی دهنده و پیش برنده بسته بندی اشاره دارد.از دیگر سو توجه ناکافی به موازین بسته بندی بهداشتی موجب گشته است که محصولات مختلف غذایی کشورعلیرغم دارا بودن کیفیت بسیار خوب در بدو تولید به دلیل پیدایش پاره ای آلودگیهای ثانویه و یا عرضه در اندازهها و اشکالی خارج از استاندارد یا پسند بازار هدف نتوانند به بازارهای جهانی راه یافته و مسیر را برای افزایشسطح تولید داخلی هموار نمایند. بدیهی است با اجرای طرح های فرآوری و بسته بندی بهداشتی ، محصولاتغذایی تولیدی کشور ، قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را در بازارهای جهانی خواهند داشت.در طرح حاضر انواع خشکبار پس از بوجاری به نمک و جوهر لیمو آغشته و در تابه برشته می گردند. پس ازخنک شدن و انجام عمل بسته بندی، محصول نهایی به انبار انتقال می یابد.

عبارات کلیدی

  • طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار1
  • طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار1